KPR News

Naon definisi Kontribusi Partai Kabetot?

Kontribusi Partai Kapentingan (IPC) nujul kana pamayaran ku Pihak Kabetot, atanapi kombinasi pihak-pihak, ka arah biaya katurunan Peminjam, biaya nutup sareng titik diskon.Kontribusi pihak anu kabetot nyaéta biaya anu biasana tanggung jawab anu mésér harta anu dibayar langsung atanapi henteu langsung ku batur anu gaduh kapentingan kauangan, atanapi tiasa mangaruhan syarat sareng penjualan atanapi transfer, harta benda.

Saha anu dianggap pihak anu dipikaresep?

Nu ngajual harta;Pembina / pamekar;Agen real estate atanapi calo;Afiliasi anu tiasa nyandak kauntungan tina penjualan properti kalayan harga beuli anu langkung luhur.

A lender atawa dunungan nu meuli teu dianggap pihak kabetot kana urus iwal maranéhanana ogé akting salaku seller harta atawa pihak séjén kabetot.

Naon wates maksimum kontribusi pihak kabetot?

IPC anu ngaleuwihan wates ieu dianggap konsési penjualan.Harga penjualan properti kedah disaluyukeun ka handap pikeun ngagambarkeun jumlah kontribusi anu langkung ageung, sareng rasio LTV / CLTV maksimal kedah diitung deui nganggo harga penjualan anu ngirangan atanapi nilai anu ditaksir.

 

Tipe Occupancy Rasio LTV/CLTV Nilai pangluhurna ti biasa IPC
Tempatna poko atanapi bumi kadua Leuwih ti 90% 3%
75,01% – 90% 6%
75% atanapi kirang 9%
Harta investasi

Sadaya babandingan CLTV

2%

Salaku conto

A $ 250,000 Meuli sareng Pinjaman $ 150,000 bakal janten Pinjaman pikeun Niley Rasio (LTV) 60%.
Dina 60% IPC maksimum bakal jadi 9% tina harga beuli, $22.500, atawa waragad nutup, whichever nu kirang.

Upami IPC, janten ti seller atanapi Realtor, janten $25,000 kiridit bakal ngaleuwihan wates IPC.Sapertos kitu, kaleuwihan $ 2,500 bakal janten konsési penjualan.Harga beuli bakal dianggap salaku $ 247,500 ($ 250,000- $ 2,500) sareng LTV anu dihasilkeun bakal 60,61%.Parobihan dina LTV ieu tiasa mangaruhan istilah injeuman dina sababaraha kasus, tapi henteu kedah nyababkeun anjeun mésér asuransi hipotik.


waktos pos: Jan-21-2022